Sekcja: Przetwórstwo przemysłowe
-
10.51.Z Przetwórstwo mleka i wyrób serów
10.51.Z Kod ten obejmuje: produkcję świeżego płynnego mleka, mleka sterylizowanego (włączając mleko pasteryzowane lub poddane…
-
10.52.Z Produkcja lodów
10.52.Z Kod ten obejmuje: produkcję lodów i innych deserów mrożonych, np. sorbetów. Kod ten nie…
-
10.6 Wytwarzanie produktów przemiału zbóż, skrobi i wyrobów skrobiowych
10.6 Grupa ta obejmuje: przemiał zbóż lub warzyw na mąkę i mączkę, przemiał, czyszczenie i…
-
10.61.Z Wytwarzanie produktów przemiału zbóż
10.61.Z Kod ten obejmuje: przemiał zbóż: produkcję mąki, kasz, mączki i śruty pszennej; przemiał żyta,…
-
10.13.Z Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego
10.13.Z Kod ten obejmuje: produkcję mięsa suszonego, solonego lub wędzonego, produkcję wyrobów z mięsa: kiełbas,…
-
10.20.Z Przetwarzanie i konserwowanie ryb, skorupiaków i mięczaków
10.20.Z Kod ten obejmuje: przetwarzanie i konserwowanie ryb, skorupiaków i mięczaków obejmujące: mrożenie, głębokie mrożenie,…
-
10.31.Z Przetwarzanie i konserwowanie ziemniaków
10.31.Z Kod ten obejmuje: przetwarzanie i konserwowanie ziemniaków: produkcję gotowych mrożonych ziemniaków, produkcję ziemniaków…
-
10.32.Z Produkcja soków z owoców i warzyw
10.32.Z Kod ten obejmuje: produkcję soków z owoców i warzyw, produkcję koncentratów ze świeżych owoców…
-
10.39.Z Pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw
10.39.Z Kod ten obejmuje: produkcję żywności składającej się głównie z owoców lub warzyw, z wyłączeniem…
-
10.4 Produkcja olejów i tłuszczów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego
10.4 Grupa ta obejmuje produkcję nieoczyszczonych (surowych) i rafinowanych olejów i tłuszczów pochodzenia roślinnego i…