Sekcja: Przetwórstwo przemysłowe
-
10.89.Z Produkcja pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowana
10.89.Z Kod ten obejmuje: produkcję zup i bulionów (rosołów), produkcję miodu sztucznego i karmelu, produkcję…
-
10.91.Z Produkcja gotowej paszy dla zwierząt gospodarskich
10.91.Z Kod ten obejmuje: produkcję gotowej paszy dla zwierząt gospodarskich i ryb, włączając produkcję koncentratów…
-
10.62.Z Wytwarzanie skrobi i wyrobów skrobiowych
10.62.Z Kod ten obejmuje: wytwarzanie skrobi z ziemniaków, ryżu, kukurydzy itp., mielenie kukurydzy metodą mokrą,…
-
10.71.Z Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek
10.71.Z Kod ten obejmuje produkcję: chleba i bułek, ciast, ciastek, placków, tarty, naleśników, gofrów itp.…
-
10.72.Z Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek
10.72.Z Kod ten obejmuje: produkcję sucharów, herbatników i pozostałych suchych wyrobów piekarskich i ciastkarskich, produkcję…
-
10.73.Z Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych
10.73.Z Kod ten obejmuje: produkcję makaronów, pierogów i klusek, gotowanych lub surowych, nadziewanych lub nienadziewanych,…
-
10.81.Z Produkcja cukru
10.81.Z Kod ten obejmuje: produkcję i rafinację cukru (sacharozy) oraz substytutów cukru, z buraków, trzciny…
-
10.82.Z Produkcja kakao, czekolady i wyrobów cukierniczych
10.82.Z Kod ten obejmuje: produkcję kakao, masła kakaowego, tłuszczu i oleju kakaowego, produkcję czekolady i…
-
10.41.Z Produkcja olejów i pozostałych tłuszczów płynnych
10.41.Z Kod ten obejmuje: produkcję nieoczyszczonych olejów roślinnych: oliwy z oliwek, oleju sojowego, oleju palmowego,…
-
10.42.Z Produkcja margaryny i podobnych tłuszczów jadalnych
10.42.Z Kod ten obejmuje: produkcję margaryny, produkcję past będących mieszaniną różnych tłuszczów jadalnych, produkcję jadalnych…