Sekcja: Działalność związana z zakwaterowaniem i usługami gastronomicznymi
-
56.30.Z Przygotowywanie i podawanie napojów
56.30.Z Kod ten obejmuje przygotowywanie i podawanie napojów do konsumpcji na miejscu. Kod ten obejmuje…
-
55.30.Z Pola kempingowe (włączając pola dla pojazdów kempingowych) i pola namiotowe
55.30.Z Kod ten obejmuje: zapewnienie krótkotrwałego zakwaterowania w obozowiskach (np. rekreacyjnych, wędkarskich, łowieckich), przyczepach kempingowych,…
-
55.90.Z Pozostałe zakwaterowanie
55.90.Z Kod ten obejmuje zapewnienie tymczasowego lub długoterminowego zakwaterowania w pojedynczych lub wspólnych pokojach lub…
-
56.10.A Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
56.10.A Kod ten obejmuje przygotowywanie i podawanie posiłków gościom siedzącym przy stołach lub gościom dokonującym…
-
56.10.B Ruchome placówki gastronomiczne
56.10.B Kod ten obejmuje działalność: obwoźnych sprzedawców lodów, wózków z żywnością, przyczep gastronomicznych, związaną z…
-
56.21.Z Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
56.21.Z Kod ten obejmuje: przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o zawartą z klientem…
-
56.29.Z Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
56.29.Z Kod ten obejmuje katering przemysłowy tj. przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o…
-
55.10.Z Hotele i podobne obiekty zakwaterowania
55.10.Z Kod ten obejmuje zapewnienie zakwaterowania w cyklu dziennym lub tygodniowym. Obiekty tu sklasyfikowane zapewniają…
-
55.20.Z Obiekty noclegowe turystyczne i miejsca krótkotrwałego zakwaterowania
55.20.Z Kod ten obejmuje zapewnienie zakwaterowania w cyklu dziennym lub tygodniowym w specjalnie wydzielonych umeblowanych…