56.29.Z
Kod ten obejmuje katering przemysłowy tj. przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, przez określony czas. Kod ten obejmuje także określone umową usługi gastronomiczne świadczone w obiektach sportowych i podobnych.
Żywność zazwyczaj przygotowywana jest w jednostkach centralnych.
Kod ten obejmuje:
- przygotowywanie i dostarczanie żywności na postawie umowy, np. dla przedsiębiorstw transportowych,
 - usługi gastronomiczne świadczone w obiektach sportowych i podobnych,
 - działalność stołówek i kawiarni (np. w zakładach przemysłowych, biurach, szpitalach lub szkołach).
 
Kod ten nie obejmuje:
- produkcji gotowej żywności łatwo psującej się, sklasyfikowanej w 10.89.Z,
 - sprzedaży detalicznej gotowej żywności łatwo psującej się, sklasyfikowanej w odpowiednich podklasach działu 47.