56.21.Z Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)

56.21.Z

Kod ten obejmuje:

  • przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, na określone uroczystości do miejsc przez niego wyznaczonych,
  • przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych.

Kod ten nie obejmuje:

  • produkcji gotowej żywności łatwo psującej się, sklasyfikowanej w 10.89.Z,
  • sprzedaży detalicznej gotowej żywności łatwo psującej się, sklasyfikowanej w odpowiednich podklasach działu 47.

Opis kodu PKD pasuje do Twojej działalności?

Zleć księgowość jeszcze dziś i skorzystaj z usług Księgowego, który zna Twoją branżę.

Nie mam jeszcze firmy


Kody PKD

Kody PKD dla Twojej działalności w jednym miejscu