• 10.85.Z

    Kod ten obejmuje produkcję gotowych (tj. przygotowanych, przyprawionych i ugotowanych) posiłków i dań, zamrożonych lub w puszkach, składających się co najmniej z dwóch różnych składników (z wyłączeniem przypraw itp.), które zwykle są pakowane i etykietowane z przeznaczeniem na sprzedaż.

    Kod ten obejmuje:

    • produkcję dań z mięsa lub drobiu,
    • produkcję dań rybnych, włączając rybę i frytki,
    • produkcję gotowych dań z warzyw,
    • produkcję gotowych dań zawierających kuskus lub wyroby mączne,
    • produkcję pizzy, zamrożonej lub inaczej zakonserwowanej,
    • produkcję dań regionalnych i narodowych.

    Kod ten nie obejmuje:

    • produkcji świeżej żywności lub żywności składającej się z mniej niż dwóch składników, sklasyfikowanej w odpowiednich podklasach działu 10,
    • produkcji gotowej żywności łatwo psującej się, sklasyfikowanej w 10.89.Z,
    • sprzedaży detalicznej gotowych posiłków i dań w sklepach, sklasyfikowanej w 47.11.Z, 47.29.Z,
    • sprzedaży hurtowej gotowych posiłków i dań, sklasyfikowanej w 46.38.Z,
    • przygotowywania posiłków do bezpośredniego spożycia, sklasyfikowanego w odpowiednich podklasach działu 56,
    • działalności związanej z dostawą żywności, wykonywanej na podstawie umowy, sklasyfikowanej w 56.29.Z.

    Opis kodu PKD pasuje do Twojej działalności?

    Zleć księgowość jeszcze dziś i skorzystaj z usług Księgowego, który zna Twoją branżę.

    Nie mam jeszcze firmy


Kody PKD

Kody PKD dla Twojej działalności w jednym miejscu