• 10.20.Z

    Kod ten obejmuje:

    • przetwarzanie i konserwowanie ryb, skorupiaków i mięczaków obejmujące: mrożenie, głębokie mrożenie, suszenie, gotowanie, wędzenie, solenie, przechowywanie w solance, puszkowanie itp.,
    • produkcję wyrobów z ryb, skorupiaków i mięczaków: filetów rybnych, ikry, kawioru, substytutów kawioru itp.,
    •  produkcję mączki rybnej, przeznaczonej do spożycia przez ludzi lub do karmienia zwierząt,
    • produkcję mąki, mączki i granulek z ryb i ssaków morskich, nienadających się do spożycia przez ludzi,
    • działalność statków, na których dokonuje się wyłącznie przetwarzania i konserwowania ryb,
    • obróbkę wodorostów.

    Kod ten nie obejmuje:

    • przetwarzania ryb na statkach prowadzących połowy ryb, sklasyfikowanego w 03.11.Z,
    • przetwarzania wielorybów na lądzie lub na specjalistycznych statkach, sklasyfikowanego w 10.11.Z,
    • produkcji olejów i tłuszczów z ryb i ssaków morskich, sklasyfikowanej w 10.41.Z,
    • produkcji gotowych, mrożonych dań rybnych, sklasyfikowanej w 10.85.Z,
    • produkcji zup rybnych, sklasyfikowanej w 10.89.Z.

    Opis kodu PKD pasuje do Twojej działalności?

    Zleć księgowość jeszcze dziś i skorzystaj z usług Księgowego, który zna Twoją branżę.

    Nie mam jeszcze firmy


Kody PKD

Kody PKD dla Twojej działalności w jednym miejscu