• 10.13.Z

    Kod ten obejmuje:

    • produkcję mięsa suszonego, solonego lub wędzonego,
    • produkcję wyrobów z mięsa:
      • kiełbas, wędlin, pasztetów, puddingów mięsnych, ?andouillettes? (małe kiełbaski wyrabiane z flaczków), saveloy (potrawa z mięsa, gotowana na parze, często w cieście).

     Kod ten nie obejmuje:

    • produkcji gotowych dań z mięsa (w tym z mięsa drobiowego), zamrożonych, sklasyfikowanej w 10.85.Z,
    • produkcji zup zawierających mięso, sklasyfikowanej w 10.89.Z,
    • handlu hurtowego mięsem, sklasyfikowanego w 46.32.Z,
    • pakowania mięsa wykonywanego na zlecenie, sklasyfikowanego w 82.92.Z.

    Opis kodu PKD pasuje do Twojej działalności?

    Zleć księgowość jeszcze dziś i skorzystaj z usług Księgowego, który zna Twoją branżę.

    Nie mam jeszcze firmy


Kody PKD

Kody PKD dla Twojej działalności w jednym miejscu