Dział PKD: Działalność usługowa związana z wyżywieniem
56
Dział ten obejmuje:
- działalność usługową związaną z zapewnianiem pełnego wyżywienia przeznaczonego do bezpośredniej konsumpcji w restauracjach, włączając restauracje samoobsługowe i oferujące posiłki ?na wynos?, z lub bez miejsc do siedzenia.
Nie jest tu istotny rodzaj obiektu serwującego posiłki, ale fakt, że są one przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji.
Dział ten nie obejmuje
- produkcji posiłków, które nie są przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji lub produkcji gotowej żywności, sklasyfikowanej w odpowiednich podklasach działów 10 i 11,
- sprzedaży żywności produkowanej przez inne jednostki, która nie jest traktowana jako gotowy posiłek lub sprzedaży gotowych posiłków, które nie są przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji, sklasyfikowanej w odpowiednich podklasach Sekcji G.
-
56.30.Z Przygotowywanie i podawanie napojów
56.30.Z Kod ten obejmuje przygotowywanie i podawanie napojów do konsumpcji na miejscu. Kod ten obejmuje…
-
56.10.A Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
56.10.A Kod ten obejmuje przygotowywanie i podawanie posiłków gościom siedzącym przy stołach lub gościom dokonującym…
-
56.10.B Ruchome placówki gastronomiczne
56.10.B Kod ten obejmuje działalność: obwoźnych sprzedawców lodów, wózków z żywnością, przyczep gastronomicznych, związaną z…
-
56.21.Z Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
56.21.Z Kod ten obejmuje: przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o zawartą z klientem…
-
56.29.Z Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
56.29.Z Kod ten obejmuje katering przemysłowy tj. przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o…