• 10.89.Z

    Kod ten obejmuje:

    • produkcję zup i bulionów (rosołów),
    • produkcję miodu sztucznego i karmelu,
    • produkcję gotowej żywności łatwo psującej się, takiej jak:
      • kanapki,
      • świeża (nieupieczona) pizza,
    • produkcję suplementów żywności i pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowaną,
    • produkcję drożdży,
    • produkcję soków i ekstraktów z mięsa, ryb, skorupiaków i mięczaków,
    • produkcję substytutów artykułów mlecznych i serowych,
    • produkcję wyrobów z jaj, albuminę jaja,
    • produkcję sztucznych koncentratów spożywczych.

    Kod ten nie obejmuje:

    • produkcji łatwo psujących się gotowych potraw z owoców i warzyw, sklasyfikowanej w 10.39.Z,
    • produkcji mrożonej lub inaczej zakonserwowanej pizzy, sklasyfikowanej w 10.85.Z,
    • produkcji napojów, sklasyfikowanej w odpowiednich podklasach działu 11.

    Opis kodu PKD pasuje do Twojej działalności?

    Zleć księgowość jeszcze dziś i skorzystaj z usług Księgowego, który zna Twoją branżę.

    Nie mam jeszcze firmy


Kody PKD

Kody PKD dla Twojej działalności w jednym miejscu