• 10.51.Z

    Kod ten obejmuje:

    • produkcję świeżego płynnego mleka, mleka sterylizowanego (włączając mleko pasteryzowane lub poddane działaniu bardzo wysokich temperatur (tzw. UHT)) oraz mleka homogenizowanego,
    • produkcję napojów bezalkoholowych na bazie mleka,
    • produkcję śmietany ze świeżego mleka: sterylizowanej (włączając śmietanę pasteryzowaną lub poddaną działaniu bardzo wysokich temperatur (tzw. UHT)), homogenizowanej,
    • produkcję mleka odwodnionego lub zagęszczonego, słodzonego lub niesłodzonego,
    • produkcję mleka lub śmietany w postaci stałej,
    • produkcję masła,
    • produkcję jogurtu i kefiru,
    • produkcję serów i twarogów,
    • produkcję serwatki, produkcję kazeiny i laktozy.

     Kod ten nie obejmuje:

    • produkcji surowego mleka krowiego i bawolego, sklasyfikowanej w 01.41.Z,
    • produkcji surowego mleka owiec i kóz, sklasyfikowanej w 01.45.Z,
    • produkcji substytutów mleka i sera nie opartych na mleku, sklasyfikowanej w 10.89.Z.

    Opis kodu PKD pasuje do Twojej działalności?

    Zleć księgowość jeszcze dziś i skorzystaj z usług Księgowego, który zna Twoją branżę.

    Nie mam jeszcze firmy


Kody PKD

Kody PKD dla Twojej działalności w jednym miejscu