• 10.39.Z

    Kod ten obejmuje:

    • produkcję żywności składającej się głównie z owoców lub warzyw, z wyłączeniem gotowych dań – mrożonych lub w puszkach,
    • konserwowanie owoców, orzechów i warzyw poprzez zamrażanie, suszenie, zalewanie olejem lub octem, puszkowanie itp.,
    • wytwarzanie owocowych i warzywnych artykułów spożywczych,
    • produkcję dżemów, marmolady i galaretek,
    • prażenie orzechów,
    • produkcję artykułów spożywczych z orzechów,
    • produkcję łatwo psujących się gotowych potraw z owoców i warzyw, takich jak:
      • sałatki; pakowane mieszanki sałatek,
      • obrane lub pocięte warzywa,
      • tofu (ser sojowy).

    Kod ten nie obejmuje:

    • produkcji soków z owoców i warzyw, sklasyfikowanej w 10.32.Z,
    • produkcji mąki i mączki z roślin strączkowych, sklasyfikowanej w 10.61.Z,
    • konserwowania w cukrze owoców i orzechów, sklasyfikowanego w 10.82.Z,
    • produkcji gotowych dań warzywnych, sklasyfikowanej w 10.85.Z,
    • produkcji sztucznych koncentratów spożywczych, sklasyfikowanej w 10.89.Z.

    Opis kodu PKD pasuje do Twojej działalności?

    Zleć księgowość jeszcze dziś i skorzystaj z usług Księgowego, który zna Twoją branżę.

    Nie mam jeszcze firmy


Kody PKD

Kody PKD dla Twojej działalności w jednym miejscu