10.13.Z Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego
10.13.Z
Kod ten obejmuje:
- produkcję mięsa suszonego, solonego lub wędzonego,
- produkcję wyrobów z mięsa:
- kiełbas, wędlin, pasztetów, puddingów mięsnych, ?andouillettes? (małe kiełbaski wyrabiane z flaczków), saveloy (potrawa z mięsa, gotowana na parze, często w cieście).
Kod ten nie obejmuje:
- produkcji gotowych dań z mięsa (w tym z mięsa drobiowego), zamrożonych, sklasyfikowanej w 10.85.Z,
- produkcji zup zawierających mięso, sklasyfikowanej w 10.89.Z,
- handlu hurtowego mięsem, sklasyfikowanego w 46.32.Z,
- pakowania mięsa wykonywanego na zlecenie, sklasyfikowanego w 82.92.Z.
Opis kodu PKD pasuje do Twojej działalności?
Zleć księgowość jeszcze dziś i skorzystaj z usług Księgowego, który zna Twoją branżę.
Nie mam jeszcze firmy