• 10.11.Z

    Kod ten obejmuje:

    • czynności związane z ubojem zwierząt, obróbką poubojową i paczkowaniem mięsa z bydła, świń, jagniąt, owiec, królików itp.,
    • produkcję świeżego, schłodzonego lub zamrożonego mięsa w tuszach,
    • produkcję świeżego, schłodzonego lub zamrożonego mięsa w kawałkach,
    • ubój i przetwarzanie wielorybów na lądzie lub na specjalistycznych statkach,
    • produkcję skór surowych i skór pochodzących z rzeźni, włączając zdejmowanie wełny ze skór owczych,
    • wytapianie jadalnego smalcu i innych tłuszczów jadalnych pochodzenia zwierzęcego,
    • przetwarzanie odpadów zwierzęcych,
    • produkcję wełny surowej poubojowej.

    Kod ten nie obejmuje:

    • wytapiania jadalnych tłuszczów z drobiu, sklasyfikowanego w 10.12.Z,
    • pakowania mięsa wykonywanego na zlecenie, sklasyfikowanego w 82.92.Z.

    Opis kodu PKD pasuje do Twojej działalności?

    Zleć księgowość jeszcze dziś i skorzystaj z usług Księgowego, który zna Twoją branżę.

    Nie mam jeszcze firmy


Kody PKD

Kody PKD dla Twojej działalności w jednym miejscu